Ambalaj - Kutu

Ambalaj ve Kutu Üretim Şekli ve Çeşitleri;

Ambalajın, hem ürünün saklanması ve korunması hem de markanın tanıtılması ve satılması gibi çok yönlü fonksiyonları bulunmaktadır. Ambalaj ürün portföyü ise basit katlamalı kutulardan, lüks ürünler için kullanılan özel tasarımlı yüksek kalitedeki kutulara kadar uzanmaktadır.

Ambalaj ve Kutu tasarımı

Ambalajın, hem ürünün saklanması ve korunması hem de markanın tanıtılması ve satılması gibi çok yönlü fonksiyonları bulunmaktadır. Ambalaj ürün portföyü ise basit katlamalı kutulardan, lüks ürünler için kullanılan özel tasarımlı yüksek kalitedeki kutulara kadar uzanmaktadır.


Kutularda kullanılan kağıt ve ölçüler

Kullanılan kâğıtlar

Mat kuşe kâğıt 350 – 400 gr Fantazi kâğıt 280 – 300 – 320 – 350 gr Bristol Karton Krome Karton Mikro sıvama Ondile - mukavva sıvama kutu Farklı renk ve dokulu kâğıt çeşitleri kâğıt markası ve özelliğine göre kâğıt özelliği ve baskıdaki renk canlılığına göre değişmektedir.


Kutularda kullandığımız işçilikler.

Selofan genelde mat ve parlak olarak iki çeşit kullanılır. Selofan bir çeşit kaplama olduğundan koruyucu özellik taşır. Selofan ile kâğıt arasına yapıştırıcı sıvı malzeme kullanıldığından baskı rengini bir miktar değiştirebilir.

Bölgesel parlaklık, (spot lak) logo veya istenilen tasarımda öne çıkarmak istediğiniz yerler için uygun bir yöntemdir. Selofanlı mat kuşelerde en iyi neticeyi vermektedir. Fantezi kâğıtlarda kuşe gibi etki vermemektedir. Spot lak, baskı kadar hassas olmadığından, hassas çizgiler ve şekillerde kullanılması tavsiye edilmez Spot lak parlaktır.

Vernik, kalıplı vernik ve zemin vernik olarak, ister belli bir bölgeye (Spot Lak gibi),isterseniz tüm zemine atılır. Vernik, çok zeminli işlerde boya yoğunluğu nedeniyle, işin çizilmesini önlemek ve bir miktar koruma amacıyla kullanılabilir. Spot lak gibi ekstra parlaklık vermez. Mat, yarı mat ve parlak vernik olarak kullanılabilir.

Varak yaldız, yazı veya logonun altın, gümüş veya başka bir renk yaldız ve desende baskı yapılma işlevidir. Her türlü kâğıtta uygulanmaktadır. Varak baskının verdiği yaldız’ı, hiç bir baskı ile vermek mümkün değildir.

Özel kesim, kâğıdın, düz giyotin kesim haricinde, şekilli olarak kesilmesine özel kesim denir. Kutularda mutlaka kullanılır. kesimlerde özel bir kalıp kullanılmaktadır.

Gofre, diğer adıyla kabartma baskı. İşlerinize bir boyut kazandırmak açısından tasarımınızda kullanılabilir. Tüm baskı bittikten sonra Gofre için bir erkek ve bir dişi metal klişe yaptırılır. Tüm kâğıtlarda uygulanır. Kâğıt arkasında çukurluk olacağından tek yüzlü baskılı kartlarda uygulanması doğrudur.

Karton Sıvama, kâğıdı normalden 2 katı kalınlığa getirme. Bu uygulamada iki karton baskıda sonra birbirine özel tutkal kullanarak yapıştırılmaktadır. Elede edilen kalınlık kartınıza ayrı bir hava katmaktadır. En çok uyguladığımız model300+300 gr, 350+350 gr, 400+400 gr, kağıtların sıvanması.

Mukavva Sıvama, Kuşe kğıda baskı yapıldıktan sonra mukavv üzerine sıvanması.

Pilyaj, kâğıdın kolay katlanmasını istediğimiz yere kâğıdı oluklandırma (iz yapma) işlemidir.

Perforaj, kâğıdın kolay yırtılmasını ya da koparılmasını sağlamak için kesikli olarak iz yapma işlemidir.